Дянков излъга Напоителни системи. Няма заплати, но ще има протести

Десислава Панайотова-Янкова
10.12.2012
размер на текста:

Финансовият министър Симеон Дянков не изпълни обещанието си към Напоителни системи за превеждането на 3 милиона лева, които трябваше да постъпят в дружеството до края на ноември месец и с тях да бъдат изплатени заплатите за октомври.
Сумата не е дар, а дължима за държавната дейност „Опазване от вредното въздействие на водите“.
Към днешна дата парите все още не са получени и за разлика от Дянков служителите на Напоителни системи ще спазят обещанието си за нов протест, като във всички клонове на дружеството вече са стартирали процедури са обявяване на обща стачка.
Дължимите заплати и осигуровки само на работещите в клон Струма - Места за месец октомври са около 186 хиляди лева, посочи лидерът на КНСБ-Дупница Тодорка Дамянова. В Дупница вече се събират подписи и документи за обявяването на протест, но идеята е всички клонове в страната да излязат отново заедно, за да бъде чут гласът им.
Както писахме, заплатите за септември месец бяха изплатени след националното шествие на служителите на Напоителни системи. С всеки изминал ден те се приближават към опасността да изкарат празниците за Коледа и Нова година с празни джобове, а освен заплатите за октомври до края на месеца трябва да получат и възнагражденията си за ноември.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети