Уволнени от кмета Методи Чимев служителки спечелиха делата срещу община Дупница

Даниела Методиева
01.12.2012
размер на текста:

Две уволнени от кмета на Дупница Методи Чимев служителки спечелиха делата срещу община Дупница и трябва да бъдат възстановени на работа. Това са постановили окръжните магистрати в Кюстендил, които потвърждават решенията на колегите си от Районния съд в Дупница, където делата се гледаха на първа инстанция.
Делата срещу общината спечелиха главния специалист Човешки ресурси към „Правно-информационния отдел” Силвия Паунова, която бе хваната от поредната вълна на съкращения под формата на оптимизиране числеността на администрацията, одобрена и с решение на Общинския съвет. Така Силвия Паунова бе отстранена от поста с обяснението, че се съкращава щата за главен специалист. На нейно място бе назначен Главен експерт „Човешки ресурси”, който е с висше образование. Силвия Паунова успя да спечели делото и доказа в съда, че на практика назначеният на нейното не върши нищо повече от това, което и тя като специалист със средно образование. Сега освен, че кметът се задължава да възстанови Силвия Паунова на поста, общината трябва да плати и 4 600 лв. Обезщетение за времето, през което тя е била принудена да се запише като безработна в Бюрото по труда.
Обезщетение в размер на 4 200 лв. Ще получи и старшия специалист „Общински жилища” Христина Китова, която бе пометена от същата вълна съкращения както и Силвия Паунова. На нейно място след съкращаването на щата й бе открит нов за старши експерт „Общинска собственост и общински жилища”. На практика и тя доказа пред съда и доводите й бяха приети, че на практика новият щат с нищо не се различава по правомощия от нейния.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети