Перник събира пари за Миньоро

DenNews.bg
09.11.2012
размер на текста:

В Перник са се заели сериозно със задачата да спасят футболния си отбор Миньор. Няколко известни фирми от града са се ангажирали да съберат около 100 хил. лв., за да помогнат на клуба да излезе от тежкото финансово състояние, в което се намира в момента, информира gol.bg. „Жълто-черният” клуб има да плащат около 25 хил. лв. на Българския футболен съюз и ако не ги внесе до края на седмицата, ще получи тежка санкция.
Извън тази ситуация продължават проблемите и със самите играчи. С отбора не тренират Крум Бибишков и Милен Василев, които бойкотираха срещата с Левски. Другите двама, които отказаха да играят срещу „сините” - Борислав Стойчев и Ванчо Траянов, участват в заниманията на тима, но не е ясно до кога. Възможно е и други футболисти да решат да бойкотират някои мачове на отбора. Тази седмица по програма Миньоро гостува на Ботев в Пловдив.
Кметът на Перник Росица Янакиева е в болничен отпуск, но това не пречи на общинските съветници да правят всичко възможно да помогнат на клуба в тежката криза.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети