Сменете летните гуми със зимни, зоват от „Пътна инфраструктура”

dennews.bg
05.11.2012
размер на текста:

Агенция „Пътна инфраструктура” призовава водачите на моторни превозни средства да сменят летните гуми със зимни и да шофират със скорост, съобразена с конкретните условия на пътя.

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров от днес се въвежда зимно поддържане на републиканската пътна мрежа. Вчеро той провери готовността на снегопочистващата техника на автомагистрала „Хемус“ – в участъка от пътен възел „Яна“ до Жерково. В инспекцията участва инж. Георги Златев, ръководител на Оперативния щаб в АПИ за зима 2012/2013 г. и главен инспектор Димитър Машов, заместник-директор на Областната дрекция на МВР-София.
Създадена е пълна организация за зимно поддържане на републиканските пътища. До този момент фирмите-изпълнители са проверявани няколко пъти за необходимата техника и материали. Фирмите разполагат с достатъчно количества сол, пясък и химикали.
„Последните 4-5 дни бяха много мобилизиращи за фирмите и са осигурени нужните материали”, подчерта инж. Лазаров. От 5-и ноември се въвеждат и 24-часови дежурства в областните пътни управления и поддържащите фирми по опорните пунктове.
Към 4 ноември готовността на фирмите, имащи договори с АПИ за поддържането на 20 000 км републикански пътища, е 80 на сто. На 100% е подготвеността в 6 областни пътни управления – Добрич, Кюстендил, Търговище, Силистра, Разград и Шумен. До 12 ноември и останалите области трябва да са в максимална готовност.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети