Дангов обяви: 4 назначения в община Дупница са мои

След като се консултирали с бившия кмет, сегашните управници назначили зам.-кмета Олга Китанова, главния юрист на общината Иван Бучов, главния бюджетар Павел Петров и шефката на счетоводната къща Ваня Терзийска

dennews.bg
30.11.2012
размер на текста:

Четири от назначенията в община Дупница управляващите от ГЕРБ са направили след като са се консултирали с бившия кмет, понастоящем независим общински съветник Първан Дангов. Това си призна самият Дангов, който от няколко месеца влезе в ролята на върл опозиционер на управниците. Спорът между него и председседателя на местния парламент Ивайло Константинов дори ще влезе в съда заради обвиненията за обръчи от фирми и обиди на лична основа, отправени от Дангов срещу шефа на ОбС.
Според Дангов управляващите от ГЕРБ са се обърнали срещу него, защото са изключително чувствителни на критики и не търпят такива под каквато и да е форма. А когато той им е бил нужен, са използвали неговия опит като бивш кмет на града, за да се допитат за това кой ще бъде най-удачният им избор за едни от ключовите позиции. Така Дангов, без дори да познава лично Олга Китанова, я препоръчал за заместник-кмет по икономическите дейности. А пък от своя страна Ивайло Константинов веднага й се обадил и казал, че от следващия ден започва работа в общината. По подобен начин станали и назначенията на Павел Петров, който беше главен бюджетар по времето на Дангов, както и на юриста Иван Бучов. Стигнало се дори и до там Дангов да препоръча и Ваня Терзийска, която според него била много добра по отношение на финансите в сферата на образованието.
Докато им бях нужен и в началото се чудеха откъде да намерят хора, за да сформират екипа си, им бях удобен. А сега, когато вече започнах да казвам някои истини, им станах враг и неудобен, коментира Дангов.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети