Майки от Дупница питат къде са им детските надбавки

DenNews.bg
30.11.2012
размер на текста:

Забавяне на изплащането на детските надбавки хвърли в предколеден стрес родителите в Дупница и даде повод за страхове, че парите ще бъдат изплатени едва след Нова година.
Всъщност разплащане за този месец няма не само за детските надбавки, а за всички социални плащания, обясни началникът на регионалната дирекция на Агенция „Социално подпомагане”-Кюстендил Снежана Козничка.
„Няма пари. Плащания не са направени не само в Дупница и областта, но в цялата страна. Това обаче не означава, че има забавяне”, коментира Козничка. Причината е, че срокът за изплащане е от 15-о до 30-о число на месеца.
„Ако до края на деня днес няма пари по картите, то най-късно в понеделник плащанията ще бъдат направени. Няма забавяне, но има нарушен ритъм. Просто майките искат, а и почти през цялата година получават плащанията около 15-и и сега им се струва, че има забавяне”, обясни още Козничка.
Според родителите обаче забавянето на плащането е начин за скрепване на предколедния бюджет на страната. От години се забелязва забавяне именно в последните два месеца, като понякога парите за декември остават за изплащане през следващата година, което си е вид счетоводна хватка.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети