Разбиха наша престъпна група, точила банкомати по цял свят

dennews.bg
30.11.2012
размер на текста:

Разкрита е престъпна група, която чрез скимиращи устройва незаконно теглила пари от банкомати във Филипините, Доминикана, Тайланд и други страни

При полицейската операция са задържани шестима

Работата по случая започнала след сигнал, постъпил в отдел „Криминална полиция” на ГД „Национална полиция”. Според информацията престъпна група, ръководена от 43-годишния пловдивчанин Д.Х., подсигурявала устройства за снемане на информация от банкомати за незаконно теглене на пари. Групата е наблюдавана в продължение на месец. В хода на разследването са събрани данни, че действала на територията на Западна Европа и в страни като Филипините, Доминиканската република, Тайланд и други. Подготвените устройства и технически средства за снемане на информацията от банкомати били пригодени за използване в съответната страната. Те се съхранявали в жилището на Д.Х. в столичния квартал „Надежда”. По данни до момента, пловдивчанинът изградил стройна схема с ясно разпределени задължения в групата – едни набирали информация от АТМ устройствата, други изработвали белите пластики, трети били в ролята на „мулета“ – пътували в чужбина и теглели парите.
Планираната полицейска операция е реализирана от служители на ГДНП и ГДБОП.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на адрес в ж.к. „Надежда” са задържани петима мъже и една жена - Д.Х. /43 г./, Б.М. /39 г./, 32-годишният Д.К., Д.К. /29 г./, К.К. /22 г./ и 37-годишната С.Г.
При извършените обиски и претърсвания са намерени и иззети четири скимиращи устройства, две технически устройства тип „уста” за сваляне на информация от банкомати, 15 кабела с преходници, шест мобилни апарата, 10 SIM карти, 10 държача за SIM карти, 10 банкови карти, пакетче с бяло прахообразно вещество, множество инструменти за интервенция на АТМ устройства. Назначени са експертизи.
Материалите по случая са докладвани на прокуратурата. Действията по разследването продължават.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети