2000 лв. глоба за охранителната фирма на общински съветник

DenNews.bg
29.11.2012
размер на текста:

2000 лв. глоба ще трябва да плати охранителната фирма „Дартрейд”, чиито управител е общинският съветник в Дупница Иван Шопов за това, че не е воден коректно дневник за съхранение на оръжията и боеприпасите.
Наказателното постановление е издадено от началника на отдел „Охранителна полиция” при ОД МВР-Кюстендил преди година, след констатация на нарушенията по време на проверка в офиса на фирмата, а преди дни бе потвърдено от Районен съд-Дупница.
Проверката в офиса на „Дартрейд”, извършена на 26 октомври 2011 г. установила, че предоставените за ползване от член на акционерното дружество 6 броя гладкоцевно оръжие тип „помпа" и един пистолет „Макаров" не се водят в регистър, който да отговаря на изискванията на закона. Липсвали данни за лицето от което са получени оръжията и боеприпасите, датата на получаване, количеството боеприпаси и пълните им идентификационни данни.
Според съда жалбата на Шопов срещу наказателното постановление е неоснователна, тъй като той не приложил доказателства, които да отхвърлят наличието на констатираните нарушения.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети