Дисциплинарно уволнен полицай в банда за обири

DenNews.bg
28.11.2012
размер на текста:

Дисциплинарно уволнен полицай е един от тримата нападатели обрали инкасо автомобил в центъра на София в късния следобед вчера.
Престъпниците засекли с кола инкасо автомобил на обменно бюро. Двама от тях разбили с чукове стъклата на колата, напръскали шофьора със сълзотворен спрей и откраднали платнена чанта с около 50 хил. лв. във вид на различна валута, обясни директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Ангел Антонов днес.
Последвало преследване с автомобили на полицията в района на моста Чавдар. На място е задържан шофьорът - 38-годишният криминално проявен И.И.
След издирване са арестувани и останалите двама извършители - Г.Ж. (39 г.), бивш служител на МВР и организаторът на групата - Н.В (36 г.), криминално проявен, наблюдаван от ГДБОП.
Бившият полицай е бил криминален разузнавач, но през 2009 г. е бил уволнен дисциплинарно за нерегламентирано изнасяне на служебна информация.
Според информация на БНР бандата имала намерение да обере и пощенски клон в Пирдоп.
От Пресцентъра на МВР съобщават, че при обиските в апартаментите на задържаните са намерени 15 350 лева, 1650 долара и 1600 евро. Конфискувани са чук, защитни очила, три пистолета – "Броунинг", "Глог" и "Макаров", с боеприпаси, газов пистолет, маска с прорези, осем луксозни часовника, множество телефони и симкарти.
Тримата са задържани за 24 часа. Изяснява се съпричастността им към други грабежи. Те са част от група, която полицията наблюдава от четири месеца.
По ирония на съдбата, бившият полицай бил разпитван в същата стая, в която преди години работел. Пред разследващите обирджията споделил, че бил много обиден, тъй като го уволнили и извадили от системата, пише и БЛИЦ.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети