От БСП настояват: Съветниците, помагали за ремонта на 4-а детска градина, да отстранят дефектите

dennews.bg
27.11.2012
размер на текста:

Двамата общински съветници от "Коалиция за промяна" Методи Стойнев и Стоян Шушков, които са помагали за ремонта на детска градина № 4, сега да бъдат така добри, за да си отсранят дефектите от некачествено свършената работа.
За това настояха на пресконференция днес общинските съветници от БСП Станислав Павлов и Иван Ибришимов. Те обясниха пред журналисти, че са получили многократни оплаквания от родители, че в момента паркетът, поставен след ремонта, се е надул, а в някои от стаите в детската градина учителите били принудени дори да върнат отново старите килими.
Повод за изказването на Павлов и Ибришимов бе и последното решение на Комисията за конфликт на интереси, която се събра на заседание заради сигнала на независимия съветник Първан Дангов, че Методи Стойнев и Шушков са в конфликт на интереси заради участието им в ремонта на детската градина. Проверка на комисията установи, че конфликт на интереси няма, а в потвърждение на това дори кметът Методи Чимев изпрати уведомително писмо, от което става ясно, че двамата съветници нямат договори с община Дупница нито в качеството им на физически лица, нито като собственици на фирми.
Иван Ибришимов заяви на пресконференцията днес, че в момента не толкова казусът за конфликтана интереси е важен, колкото това, Методи Стойнев и Стоян Шушков да се върнат отново в сградата на детската градина и да отстранят нередностите в резултат на некачествения ремонт.
На пресконференция вчера Шушков обясни, че е участвал в ремонта на детската градина, но в качеството си на служител във фирмата на Даниел Атарян, спечелила поръчката. Методи Стойнев добави, че веднъж му помогнал, като със собствената си кола извозил няколко туби с боя. Освен това, двамата твърдят, че имат и богат снимков материал, от който щяло да стане ясно, че извършения от тях ремонт бил много качествен. Защото от снимките се виждало много ясно какво е било състоянието на детската градина преди ремонта и след това. Двамата съветници си направили труда да заснемат всяка своя стъпка от престоя им в детската градина и от начина, по който работили.
На днешната пресконференция съветниците от БСП отново настояха, ако има допитване до дупничани за важни въпроси като този за депото например, е редно те да бъдат питани дали са съгласни въобще да има депо на територията на общината. За това къде да бъде разположено то, трябва да кажат специалистите в тази оббаст. Според групата на БСП въпросите в предложената в докладна анкета са много общи, както за депото, така и за алеята на славата, за която все още не е ясно кои видни дупничани ще намерят място. И до днес все още има неясноти, а отделните групи в местния парламент все още не са направили и депозирали своите предложения.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети