Марешки се разкри: Не притежавам нито една акция на Локо Пд

DenNews.bg
27.11.2012
размер на текста:

Бизнесменът Веселин Марешки все още не притежава нито една акция от футболен клуб Локомотив Пловдив, разкри самият той пред Дарик Варна. Дори нещо повече - съществува вероятност аптекарският бос въобще да не закупи клуба, ако се окаже, че финансовото му състояние е по-лошо, отколкото изглежда.
„Всяка една фирма, преди да бъде закупена, й се прави правно-финансово икономически анализ. Ангажирал съм една много сериозна одиторска фирма и адвокатска кантора да проверяват състоянието на Локо Пловдив. Докато не получа резултатите, няма да взема и една акция. Ако не се договорим съгласно реалната ситуация, която ми докладват проверяващите, а не според тази, която ми представят, аз няма да стана собственик на клуба. Превел съм около 1,5 млн. лв., но това няма нищо общо със собствеността. Просто сме помогнали на клуба да си стъпи на краката. Клубът се управлява от мои хора, това е нормално, тъй като трябва да видя за какво става въпрос, пък и да няма промени докато вървят проверките, но аз ще стана собственик едва когато съм доволен от резултатите от анализа”, обясни Веселин Марешки.
Този коментар идва броени дни, след като стана ясно, че доскорошният собственик на Локомотив Пловдив Константин Динев е прехвърлил акциите си на свой приятел, а не на Марешки. Според съдебните регистри собственик на клуба в момента е 40-годишният столичанин Светослав Мушанов, който притежава 142 900 акции или 95,27%. Останалите проценти се държат от няколко други дребни акционери.
Припомняме, че Веселин Марешки пое „смърфовете”, след като бе помолен от премиера Бойко Борисов преди няколко месеца. Сега обаче се оказва, че не е точно така...
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети