Вече трима съветници твърдят: Голямата сянка на ОбС шефа Ивайло Константинов лежи върху кмета на Дупница

Даниела Методиева
26.11.2012
размер на текста:

Групата на съветниците, които смятат, че Ивайло Константинов управлява Дупница в сянка, се увеличи. Макар и вече да дават пресконференции отделно, съветниците от Коалиция за промяна в местния парламент са на едно мнение. Докато досега само един от групата- Първан Дангов, на няколко пъти обявява, че на практика градът се управлява от Ивайло Константинов, а кметът само кротко и чинно изпълнява неговите разпореждания, то днес това обявиха гласно и останалите двама членове- Методи Стойнев и Стоян Шушков.
„Сянката на председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов е твърде голяма и лежи върху кмета на Дупница”, обявиха Шушков и Стойнев. Нещо повече, двамата обвиниха Ивайло Константинов в тотално незнание за това що за орган е Общинския съвет при положение, че той е представител на най-силно представената политическа партия в местния парламент- ГЕРБ.
Двамата съветници обясниха, че причина да изрекат тези тежки думи по отношение на техния шеф са непрекъснатите му изказвания по време на дебати на заседания, че Общинския съвет не е място за политически изказвания. Нещо повече, те го оприличиха на предшестваника му- агент Тони, който също отнемаше думата на съветници по време на дебати. И все с обяснението, че Общинския съвет не е трибуна за политически изказвания или за водене на предизборна кампания.
„Да не би ОбС да е АД с дялово партийно участие, в който най-голям процент има председателя?”, запита Шушков чрез медиите. И се закани, че този въпрос щял бъде поставен вече на дневен ред.
Според Шушков настоящия общински съвет все повече се доближава по манталитет до предишния и е продължител на оная стара порочна практика тук да се правят опити за обезличаване на политическите партии и да няма опозиция и политически сблъсък.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети