Комисия установи: Общинските съветници в Дупница не са в конфликт на интереси

Даниела Методиева
26.11.2012
размер на текста:

Дангов обвини колегите си от "Коалиция за промяна" Стойнев и Шушков в конфликт на интереси. Снимка: dennews.bg

Четиримата общински съветници Методи Стойнев от Атака, Стоян Шушков от ДСБ и Георги Рангелов и Костадин Костадинон от ОДС не са в конфликт на интереси. Това е становището на комисията към Общинския съвет в Дупница, която се събра след изказване в медиите на независимия съветник Първан Дангов, че четиримата плюс колегата им от ГЕРБ Йордан Йорданов се се облагодетелствали в обществени поръчки, възлизащи на милиони левове. По информация на Дангов Костадин Костадинов, Стоян Шушков и Методи Стойнев са работили по ремонта на 4-а детска градина.
На пресконференция днес Методи Стойнев и Стоян Шушков, които иначе с Първан Дангов са в коалиция в местния парламент под името Коалиция за промяна, оповестиха резултатите от заседанието на комисията. От проверката, извършена от комисията е станало ясно, че няма черно на бяло никъде документ, от който да става ясно, че Шушков, Стойнев, Рангелов и Костадинов имат на тяхно име фирми, на които да са възлагани обществени поръчки. В подкрепа на тази констатация е и писмото от кмета на Дупница Методи Чимев, изпратено до комисията, от което става ясно, че четиримата общински съветници нямат сключени договори с общината под каквато и да е форма. Що се отнася до съветника от ГЕРБ Йордан Йорданов, то за него комисията вече се произнесе, че не е в конфликт на интереси заради 6-те поръчки за милиони, които спечели фирма „Автомагистрали Хемус”, в която работи той.
На днешната пресконференция Шушков обясни, че действително е работил по ремонта на 4-а детска градина, но като изпратен от работодателя си Даниел Атарян, който спечелил поръчката на община Дупница. Шушков бил нает на работа там, след като под давление на братя Галеви бил изгонен от ВиК-Дупница през 2008-а година. Тогава той започнал работа при Атарян, в чиято фирма работел и до ден-днешен. Що се отнася до Методи Стойнев, то той вече обяви, че просто е помогнал веднъж на Шушков с личния си автомобил да занесе няколко туби с боя. Костадин Костадинов от своя страна призна, че баща му работи с община Дупница, но на практика той нямал никакъв пръст в цялата тази работа.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети