Бившият СДС лидер Мартин Димитров-настояща люспа

DenNews.bg
26.11.2012
размер на текста:

Бившият лидер на СДС Мартин Димитров вече е в ролята на люспа на синята партия. Освен него НС на СДС изключи и депутатите Ваньо Шарков и Димо Гяуров. Това съобщиха пред журналисти участници в заседанието на Националния съвет. Бившият лидер на партията Мартин Димитров е бил изключен с единодушие, пише btvnews.bg.
В списъка за изключване е влизал и Йордан Бакалов, но председателят на партията Емил Кабаиванов се застъпил за него.
Народният представител Михаил Михайлов, който единствен присъствал на заседанието от сините депутати поискал оставката на Кабаиванов, но е бил освиркан, след което е напуснал залата.
Изключването на тримата депутати е заради бламирането на ръководството с отказа за издигане на номинацията на президента Петър Стоянов за конституционен съдия. Народните представители от СДС отказаха да подкрепят каквато и да било кандидатура с аргумента, че кризата с Конституционния съд е проблем на ГЕРБ и партията не трябва да е патерица на управляващите.
Сега по време на заседанието е било решено още Националният изпълнителен съвет да намери от професионалните среди и излъчи нов кандидат за конституционен съдия.
Самият Петър Стоянов опита да потуши скандала като сам отказа кандидатурата му да бъде издигната, като се извини с международните си ангажименти.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети