Община Дупница подпомага 7 двойки с репродуктивни проблеми

Даниела Методиева
26.11.2012
размер на текста:

7 двойки, които имат репродуктивни проблеми, ще бъдат подпомогнати от община Дупница за финансово обезпечаване на процедури и дейности по асистирана репродукция.
За целта одобрените ще получат по личните си банкови сметки еднократни помощи от 1 500 лв., отпускането на които вече е одобрено и от Общинския съвет. С решение от 26-и април тази година бе приет Правилник за подпомагане на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми. Приемът на документи приключи още на 17-и септември, когато стана ясно, че 7 двойки са заявили желание да бъдат подпомогнати финансово. Председателят на Постоянната комисия по здравеопазване към местния парламент д-р Диана Кьосева обясни в докладна, че всички подали молби за финансиране, са одобрени, след като са били проверени документите им.
С решението си от 26-и април местния парламент одобри годишен бюджет за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в размер на 15 000 лв. След окончателното изготвяне на списъка за тази година от тази сума останаха неизразходвани 4 500 лв., които ще бъдат прехвърлени като остатък в бюджета за следващата година отново за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети