Бобошевци издигнаха тотомилионера си в култ, вече му приписват всяка добрина

dennews.bg
22.11.2012
размер на текста:

Колкото и да се крие тотомилионерът, преполовил рекордния джакпот от над 9 млн. лева, жителите на Бобошево и селата от общината вече започнаха да го издигат в култ и да му приписват всяка придобивка или споходила ги изневиделица добрина.
Така например бабите от едно от селата, които повече от половин година стояха без улично осветление заради проект на общината, ахнали от удивление, когато снощи за пръв път лампите пред къщите им грейнали. И тъй като вече не вярвали, че това може да бъде дело на общината, веднага приписали заслугата на тотомилионера. Според тях той се смилил над бедните хора, препъващи се в мрака по сокаците, извадил от джоба си пари, хвърли ги на кмета Крум Маринов и така по жиците започнал да тече ток.
И тъй като в град Бобошево и цялата община всичко на всичко живеят малко над 3 000 жители, за всички темата за разговор е една и съща. И като че ли ги обединява и прави някак си по-близки за пръв път от доста време насам, коментират местните. И тъй като хората се познават много добре все повече се прокрадва мълвата, че всъщност тотомилионерът няма как да е кореняк бобошевец. Защото ако беше такъв, то според местните нпави, той със сигурност вече щеше да се е похвалил и да е черпил всичко живо. Та поради тази причина бобошевци се утешават с факта, че тотомилионерът, задраскал печелившите 6 числа в събота в 11:06 ч. е или някой случайно минал оттук, или някой от така наречените виладжии, които си купиха къщи и се преселиха да живеят тук от големите градове.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети