ВМРО: Фандъкова незабавно да спре циганския вандализъм в софийските гробища

dennews.bg
21.11.2012
размер на текста:

Пореден сигнал за цигани, представящи се за каменоделци, получи ВМРО. Те са измамници, които лъжат хората и рушат столичните гробищни паркове. Все повече са случаите на поругани и унищожени от цигани паметници и парцели в столичния гробищен парк „Бакърена фабрика“. Наглеците изнудват безнаказано предимно възрастни и самотни хора, уж да извършват „ремонти” на гробните места на близките им. Ако хората откажат, гробовете биват поругавани и осквернявани, информира заместник-председателят на партията и столичен общински съветник Ангел Джамбазки.
ВМРО ще изиска кметът на Столичната община незабавно да смени цялото ръководството на ОП „Гробищни паркове“ и да представи пред Общинския съвет идеен проект цялостната дейност на територията на Столичната община.
ВМРО настоява опазването на реда и сигурността във всички гробищни паркове на територията на Столичната община незабавно да бъде поета от Общинска полиция, тъй като охранителните фирми очевидно не се справят.
Утре на заседанието на Столичния общински съвет тези искания на ВМРО ще бъдат представени в декларация от Джамбазки.
Общинският съветник от ВМРО е категоричен, че гробищните паркове би трябвало да са места за почит и уважение към починалите близки, вместо това са се превърнали в кошмарни декори като от филм на ужасите. Унизително и обидно е в тях между камари от боклуци да се скитат глутници от бездомни кучета, цигански банди и мародери.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети