Президентът Петър Стоянов заменя скандалната Венета в КС

DenNews.bg
20.11.2012
размер на текста:

Президентът Петър Стоянов заменя скандалната Венета Марковска като член на Конституционния съд. Номиниран от СДС, Петър Стоянов вече може да бъде приет за съдия в КС, тъй като вчера премиерът Бойко Борисов гарантира, че депутатите от ГЕРБ ще подкрепят номинацията на СДС, независимо коя е тя.
Кандидатурата на Петър Стоянов бе очаквана от момента, в който СДС бе натоварена да излъчи номинация, а тя бе официално обявена днес по обед от синия лидер Емил Кабаиванов. Днес стана ясно, че СДС няма резервна кандидатура.
„За СДС това е най-естествената номинация, тъй като Петър Стоянов доказа по време на прехода, че има фигури, които могат да бъдат морални стожери. За нас, в СДС, Петър Стоянов е човекът, който трябва да внесе спокойствие и да помогне международният имидж на България да бъде изчистен заради скандала, който се случи. СДС предлага най-достойният си член, защото така той ще помогне и на България”, коментира Кабаиванов, цитиран от БГНЕС.
Петър Стоянов, който присъства на днешната пресконференция благодари за номинацията, като подчерта, че номинацията не е като търсене работа на един бивш президент. Според него това е изключително отговорна и задължаваща работа.
Стоянов поиска поне три дни, за да осмисли номинацията и да реши за себе си дали може да приключи международните си ангажименти. "Въпросът е мога ли без сериозни сътресения да напусна това, на което съм се посветил", каза той. "Дайте ми това време, за да взема своето отговорно решение", призова той.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети