ВМРО с конкретни изисквания пред Македония

DenNews.bg
02.11.2012
размер на текста:

ВМРО приветства българската позиция спрямо Македония, изразена наскоро от външния министър Николай Младенов и от президента Росен Плевнелиев. Отказът от безусловна българска подкрепа за членството на младата република в Европейския съюз е отдавнашна позиция на ВМРО, се казва в декларация на централата.
Партията предлага 4 конкретни изисквания, които България трябва да постави пред Република Македония, за да подкрепи нейното еврочленство:
1. Да се спрат репресиите срещу граждани на Македония с българско самосъзнание;
2. Да се спре речта на омразата срещу България и българските граждани;
3. Да се промени образователната система на Македония, за да спрат фалшификациите на българската история;
4. Да се реформират македонските специални служби и да се спре финансирането и насърчаването на незаконни сепаратистки организации в България.
Според ВМРО позицията на България винаги трябва да прави разлика между обикновените хора в Македония и управляващата върхушка. Нашите сънародници - гражданите на югозападната ни съседка, заслужават да живеят добре и да имат ясна европейска перспектива.
Няма как обаче България да се съгласи с лъжите на македонизма. Те са несъвместими с европейските ценности и очевидно не допринасят за просперитета на Република Македония. Скопският елит час по-скоро трябва да се откаже от тях, защото обрича собствения си народ на изолация и безпътица, при растящата албанска опасност за териториалната цялост на Република Македония, се казва още в становището на войводите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети