Младежи тръгнаха заедно срещу домашното насилие

dennews.bg
19.11.2012
размер на текста:

Дупница бе домакин на първото занимание по проекта “Младежи и институции заедно срещу рисковете на нашето време”. Първата тема от 6-месечния проект бе “Домашното насилие”. 24 момичета и момчета от Кюстендил и Дупница се учиха да разпознават видовете насилие, да му противостоят, да разпознават жертвите на насилие и да помагат. Обучението на младите хора, които ще бъдат подготвени за обучители на свои връстници, направи представителят на сдружение “Знание, успех, промяна” Силвия Овчарченска. Динамиката на заниманията, работата по групи и провокиращите детайли по ясните на пръв поглед въпроси доведоха до активното участие на всички младежи в обучението.
Следващото занимание с младежите от двете общини е в Кюстендил – на 1 декември обсъжданите теми ща са свързани със сексуалното рисково поведение.
Партньорският екип от инспектори от “Детската педагогическа стая” от Кюстендил и Дупница, секретарят на МКБППМН Велислава Георгиева, инспекторът ПБППМН от ОДМВР Кюстендил, неправителствените организации са убедени, че ще създадат устойчив модел на сътрудничество между младежките общности и държавните структури.
Дейностите, свързани с подготовката на младежките лидерски групи, ще се провеждат по 2 пъти месечно – през почивни дни. Обучението на родителската общност ще стартира през февруари.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети