„Среден” от БСП за 1-годишното управление на Методи Чимев

Десислава Панайотова-Янкова
15.11.2012
размер на текста:

Станислав Павлов и Иван Ибришимов

„Среден” е оценката на БСП за 1-годишното управление на ГЕРБ в Дупница. Тройката за екипа на кмета Методи Чимев обаче се дължи предимно на „подсказките” оставени от предишното кметско ръководство.

Изчезнали са не само скарите на парка (долу), но и знамената на ЕС и Дупница.


„Видно за всички е, че така рекламираните проекти за ремонт на площада, детски градини и училища са изпълнени абсолютно некачествено. Това са проекти от предходния мандат. Да, сега са завършени, но как?! Видно е-некачествено. Не само това. През тази година, дали умишлено или не, но всички обекти изградени и подобрени значително от предишния екип са напълно занемарени, като се започне от парка и градската градина и стигнем до квартални градинки и площадки”, обяснява червеният лидер в Дупница Станислав Павлов.
Откраднатите скари, чешми, лампи, липсата на електричество и вода, изпочупени тоалетни и пейки в парк „Рила” и градската градина социалистите прибавят и липсата на поддръжка за кварталите към мотивите си за слабата оценка на управляващите.
„Изчезнали са дори знамената на Европейския съюз и на Дупница от пилоните пред входа на парка. Знамето с герба на града, което кметския екип иска да популяризира го няма. Единственото, върху което явно са се съсредоточили управляващите е центъра на града. Което е странно, защото и той е некачествено обновен”, казва още Павлов.
Друга основна забележка за 1-годишното управление „Чимев” са съкращенията в общинска администрация.
„Това не са съкращения, а нарочни уволнения на доказани специалисти с дългогодишен стаж. Защо? За да бъдат направени политически назначения. За нас съкращенията в администрацията са с видна политическа цел”, категоричен е Павлов.
Липсата на публичност е другата черта на управлението, получила критика от червените и те сочат примерите: регионалното депо в Джерман, избора на символ на града, изграждането на алея на славата, та дори и начина, по който Методи Чимев и екипът му поднесоха отчета за първата година на управлението.
„Така нареченият публичен отчет, даден пред общински служители и малцина съветници в началото на седмицата, може да бъде определен, като постигнал целта си, само ако целта е била формалното, но не и публично отчитане на първата година.
 

Явна е липсата на грижи за изграденото с парите на дупничани и с усилията на предходния кметски екип.

Отчетът бе насрочен в неудобен за гражданите и съветниците час, а фактът, че бе избрана възможно най-малката зала в общината говори, че намерението е било отчетът да се представи пред малко хора. Ако целта е била той да мине тихомълком, то може да кажем, че е постигната”, е позицията на червените. И припомнят: бивши кметове даваха отчетите си в театъра, Спортната зала или поне в заседателната зала в общинска администрация, като освен широко оповестяване и присъствие, имаше случаи, в които те бяха излъчвани и по местната телевизия.
За липсата на прозрачност в управлението Станислав Павлов и Иван Ибришимов сочат още един фрапиращ случай-намерението за изграждане на ВЕЦ над с. Бистрица, което не засяга само селото, тъй като има опасност да засегне водоснабдяването на Дупница.
„Разбираме за този ВЕЦ сега, напълно изненадващо. Щом ние, общинските съветници, нямаме никаква информация за това как, къде, кой и защо иска да строи централа, какво остава за местното население и дупничани, които са заинтересована страна. След всичко това, дали „среден” 3 не е щедра оценка?”, казва още Павлов.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети