Як спонсор преметна ЦСКА, налива милиони в Левски

DenNews.bg
15.11.2012
размер на текста:

От компанията „Газпром”, която бе гласена за спонсор на ЦСКА, предпочитат да инвестират във вечния враг на „червените” – Левски. Това обяви един от шефовете на компанията Алексей Милер, който е на посещение у нас. В негово присъствие и в това на премиера Бойко Борисов и енергийния министър Делян Добрев беше подписан протоколът за окончателно инвестиционно решение за изграждането на газопровода „Южен поток” на българска територия, информира Спортал.
"Ще обсъдим възможностите за финансирането на Левски в зависимост от размерите на сътрудничество. Смятаме, че това е един напълно правилен подход. Такова сътрудничество ще сближи още повече нашите страни“, каза Милер.
Както е известно, самият Бойко Борисов се бе заел със задачата да уреди "Газпром" за основен спонсор на ЦСКА. Нещата обаче се обърнаха на 180 градуса, а като причина от енергийния гигант изтъкнаха, че политиката им е да наливат пари само в отбори... със сини екипи. Това обаче не е точно така, след като „Газпром” е спонсор на сръбския Цървена звезда, чийто фланелки са червено-бели. От ЦСКА пък преди няколко дни заявиха, че са готови да сложат сини ленти върху червените си фланелки, но срещу сумата от 10 млн. евро.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети