Спонсор на ЦСКА купи хижа „Здравец” в Паничище

DenNews.bg
13.11.2012
размер на текста:

Спонсор на ЦСКА, част от кръга фирми, поискали да поемат управлението на футболния клуб от Титан Холдинг, е новият собственик на хижа „Здравец” в курорта Паничище.
Продажбата на общинската база се случи след два неуспешни опита за приватизирания и значително намаляване на цената на обекта-над 120 000 лв. Сделката с Каро Трейдинг, чиито собственици са Красимир Караиванов и Божидар Роев, беше утвърдена от местния парламент на Сапарева баня на извънредна сесия вчера.
За масивната сграда, намираща се в близост до Сухото езеро, където пък от одобреният наскоро Подробен устройствен план на Паничище става ясно, че общината планира изграждането на два платени паркинга и хотелски комплекс, новият собственик ще плати 350 000 лева, точно колкото бе първоначалната тръжна цена.
Интересна подробност е, че създадената през 2003 г. Каро Трейдинг в момента изпълнява проекта за изграждане на канализация и водопровод в село Ресилово.
Хижа „Здравец” беше слагана на тезгяха за продажба няколко пъти в последните години, като всеки път това действие беше атакувано от опозицията заради непрекъснато намаляващата цена.
На вчерашната сесия на ОбС кметът Сашо Иванов оправда продажбата на общинския обект с липсата на средства в бюджет, ниската събираемост на данъци и местни такси и неизпълнението на заложените приходи от продажба на общински имоти. Иванов изтъкна още, че продажбата касае само сградата, но не и терена от 5 160 кв. м., който остава общински.
Според представители на опозицията сделката се случва в лош момент, а цената е прекалено ниска. По искане на лидера на ГЕРБ Калин Гелев в решението на ОбС бе записано, че изрично в договора за продажба трябва да се запише, че сделката касае само сградата.
Хижа „Здравец” е с капацитет от 60 легла, 18 са апартаментите, в базата има дневен бар и ресторант, паркинг, лятна градина и салон.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети