Свещеник опази храм от акция „Пуси Райът”, завъртя кадилница като нунджако

DenNews.bg
12.11.2012
размер на текста:

Вместо да забият як пънк...на пънкарите им забиха як бой.

Самоотвержен свещеник опази храма си в украинско село от акция „Пуси Райът” и успя да прогони четирима младежи само благодарение на кадилницата си... и умението да я върти като нунджако.
Голямата болка на момчетата от гаражната банда „Дик Револт” била именно, че те не могат да наберат популярност, въпреки че правили опити от две години. Затова когато чули за набързо спечелената световна слава, благодарение не толкова на музиката, колкото на рекламен трик, на пънкарките от руската банда „Пуси Райът”, те решили да повторят акцията им. Пламът бил четиримата да изпеят в църквата „Св. Николай” в селището Барвинково, „Богородице, прогони Янукович!”, песен също заимствана от тази на рускините.
Каръците обаче били обезвредени и предадени на полицията от селския свещеник отец Василий, пише БЛИЦ, позовавайки се на “Интерфакс”.
„Ние вече две години свирим пънк-рок, но така и не постигнахме широка известност”, посочва участникът в групата Любомир Толоконниковски. „Един приятел ни разказа за руската група „Пуси Райът” и за начина, по който те се прославиха. Тогава ние решихме да повторим техния успех. Преименувахме се на „Дик Револт”, измислихме смешна песен за президента Янукович, сдобихме се с женски чорапи в различни цветове и бяхме готови да изнесем нашия първи пърформънс в църквата. Но тогава като гръм от ясно небе се появи свещеникът, въоръжен с кадилница. Той действаше с нея като с нунджако. Отдавна не бяхме яли толкова бой”, допълва музикантът.
Отец Василий от своя страна посочва, че в момента, когато се е канел да тръгва за вкъщи и вече е загасвал свещите, видял, че в храма влизат неизвестни лица с „китароподобни предмети” в ръце и с женски чорапи на главата... и действал светкавично.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети