Чукарски залага на Вергил Кацов за кандидат-депутат от новата партия ДАНО

Десислава Панайотова-Янкова
12.11.2012
размер на текста:

Димитър Чукарски Снимка: Монитор

Общинският съветник от ОДС в Дупница и земеделец Вергил Кацов е ракетата носител на новосфмормираната партия Демократична алтернатива за национално обединение за Кюстендилско на предстоящите парламентарни избори.
Това обяви за dennews.bg народният представител Димитър Чукарски, съучредител на ДАНО заедно с другият независим депутат Тодор Великов.
„В момента Вергил не е в България, но аз разчитам, че веднага след завръщането си той ще се присъедини към нас. Аз държа изключително много на него. Мисля, че му се полага да се включи най-после в парламентарни избори. Убеден съм в неговите качества на човек и политик и вярвам, че ще продължим успешната си работа заедно, като той е сред сигурните имена в листата ни за парламентарните избори след година”, коментира Димитър Чукарски, като изтъкна, че депутатското му място в момента до голяма степен се дължи на работата на Вергил Кацов.

Вергил Кацов Снимка: dariknews.bg


Както е известно, Димитър Чукарски, който е от Видин, влезе в парламента с листата на РЗС от Кюстендилска област, но получи подкрепа от Кацов по земеделска линия.
„Аз не съм популярен в Дупница и Кюстендилска област, но въпреки това Вергил проведе силна предизборна кампания и на практика спечелихме депутатското място благодарение на неговите усилия и доверието което има сред избирателите. Добрият резултат от миналите парламентарни избори се дължи на него. Затова мисля, че е време сам да излезе на избори. Още повече, аз уважавам мнението му, винаги се допитвам до него и съгласувам действията си, особено когато става въпрос за Кюстендилска област”, обясни още Чукарски, който преди РЗС беше член на Земеделски народен съюз, в чието национално ръководство е Кацов.
„Мисля, че няма да има пречка Вергил да се присъедини към нас, защото доколкото разбрах вече не е член на УС на ЗНС”, обясни още Чукарски.
Наречената от медиите „партия на отцепниците от РЗС”, ДАНО бе учредена вчера, като от Кюстендилска област са присъствали около 100 души, сред тях кметът на бобошевското село Блажиево Пламен Славов, общинският съветник от Дупница Георги Рангелов, водачът на листата на "Земеделци- предприемачи за Кюстендил" Асен Динчев, председателят на ОбС в Невестино Росен Атанасов.
Общинската съветничка от Коалиция за Бобошево Гергана Виделова от Бобошево пък бе избрана на учредителното заседание в зала „България” за член на Контролно-ревизионният съвет на партия ДАНО.
За момента са избрани само Управителен съвет от 15 души и Контролно-ревизионен съвет от 7 души. Изборът на председател ще се случи през февруари месец, като дотогава партията ще се представлява от трима секретари -Чукарски, Великов и Божидар Йотов.
„Поканихме за партиен лидер българския член на Европейската сметна палата Надежда Сандолова. Вчера тя изнесе знаменито слово, но изборът й може да проведем едва след изтичането на мандата й в ЕСП след два месеца. ДАНО е дясна, консервативна партия”, посочи още Чукарски и изтъкна, че новият проект има малко време да се покаже и докаже до парламентарните избори, така че няма място за грешки.
Интересен факт е, че първата партия, която поднесе поздравления към ДАНО е ПП Лидер, която има най-силно присъствие в Кюстендилска област и ако бе успяла да мине 4% на последните парламентарни избори щеше да има свой народен представител, а Чукарски нямаше да бъде депутат.
Цветовете на Демократична алтернатива за национално обединение са синьо и зелено, а символът е заимстван от сребърния орел на Хан Аспарух, намерен при разкопки край село Вознесенка, Украйна.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети