Мексикански полицаи опитали да убият US служители

dennews.bg
10.11.2012
размер на текста:

14 мексикански полицаи са обвинени в опит за убийство на двама правителствени служители на САЩ и мексиканец от морските сили, информира Би Би Си.
Тримата бяха ранени през месец август, когато федерални полицаи откриха огън по дипломатически автомобил в близост до град Трес Мариас и надупчиха колата със 150 куршума.

Мексиканските власти се оправдават, че става въпрос за сгрешена самоличност, но според прокурорите това е целенасочена атака. Главната прокуратура излезе с официално изявление според което полицейските служители участвали в акцията са се опитали да отнемат живота на тримата. Освен това нападнатите оцелели само защото колата им е била бронирана. Още по-учудващ е фактът, че полицейските служители са били облечени в цивилни дрехи и са карали собствените си автомобили. Което от своя страна още повече затвърждава съмненията на прокуратурата, че по-скоро те са целели атака с цел убийство на тримата пътници в бронирания автомобил, отколкото да са участвали в качеството си на служебни лица. Освен това след атаката те облекли служебните си униформи и се качили на полицейските коли. А тестовете показали, че полицаите са стреляли с пушки, каквито не са им били дадени като служебни от полицията.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети