Съдия-изпълнител събира такси от жители на Овчарци 10 пъти над задълженията им към ВиК-Кюстендил

dennews.bg
09.10.2012
размер на текста:

Частен съдебен изпълнител от Кюстендил си е изчислил такси за издаване на изпълнителен лист на осъдени длъжници на ВиК-Кюстендил в ликвидация от село Овчарци в размер, надвишаващ десетократно дължимите суми. Това става ясно от жалбите, които продължават да валят за оспорване на запорните дела, заради които на абонати въпреки изтеклия давностен срок се удържат пари от банковите им сметки за спорни и недоказани суми от 2004-а година.
Един от примерите за огромните такси, които си е написал частен съдия-изпълнител е за издаден изпълнителен лист за неплатени сметки за вода за сумата от 40 лв. За извършената услуга съдия-изпълнителят си е поискал да му бъде изплатена таксата в размер на 400 лв. Още по-фрапиращ е и друг случай, при който при запориране на сметка в една от банките съдия-изпълнител е поискал да бъдат удържани и още 200 лева отгоре извън посочената в изпълнителния лист сума.
За всичко това, а и за казуса с ВиК-Кюстендил в ликвидация жители на село Овчарци вече са запознали и Комисията за защита на потребителите с казуса с ВиК-Кюстендил, от което се отделиха и не са негови абонати от 2006- година.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети