Съдът не видя конфликт на интереси за двама съветници от Бобов дол

Десислава Панайотова-Янкова
09.10.2012
размер на текста:

Атанас Каптиев (правият) не е в конфликт на интереси, постанови ВАС.

Съдът не видя конфликт на интереси за двама общински съветници от Бобов дол, които станаха обект на проверка по сигнал на гербера Венцислав Симеонов.
Върховният административен съд е отменил решението на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси за съветниците Атанас Каптиев и Иван Лазаров от ПП „Лидер”.
"Вчера получихме решенията на съда. Нека стана явно, че обвиненията срещу нас са безпочвени", коментира за dennews.bg Каптиев.
До месец предстои да излязат решенията на ВАС за председателят на ОбС-Бобов дол Огнян Зарев и съветниците Емил Емилов и Илиян Илиев.
И за петимата КПУКИ излезе с решение, че те са в конфликт на интереси и зависимост от енергийния бос Христо Ковачки и дясната му ръка Никифор Вангелов.
Конфликтът на интереси бе установен във връзка с гласуваната от съветниците докладна за отдаване под наем на помещения в общинската болница „Д-р Стоян Сантев” на Медико-дентален център-ОЗОК-София без провеждането на търг и конкурс. Въпросният център е в икономическа зависимост от Христо Ковачки, като едноличен собственик и собственик на мажоритарни акции в дружествата, чиято собственост е центъра. Наред с това бе установена не само роднинска, но и икономическа зависимост между Христо Ковачки и Никифор Вангелов, който пък от своя страна дава заплатите на Зарев и четиримата съветници във „Въгледобив”-Бобов дол, където председателят на ОбС е управител, а другите съветници са служители.
В разгара на скандала през лятото Зарев упрекна Венцислав Симеонов в нарочна атака, а ОбС-Бобов дол прие декларация, с която осъди атаките срещу местната власт.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети