По 25 000 лв. парична гаранция за служителите на „Пътна инфраструктура”

DenNews.bg
08.10.2012
размер на текста:

Тримата служители на Агенция „Пътна инфраструктура”, които бяха задържани при операция на ГДБОП вече са обвинени и им е определена парична гаранция от по 25 000 лв., информира Фокус, позовавайки се на прокурор Румяна Арнаудова, говорител на Софийската градска прокуратура.
Паричната гаранция е била определена късно снощи, а тя трябва да бъде внесена в 10-дневен срок.
Днес от ареста е освободен началникът Александър Косерков и двамата служители.
Шестима държавни служители бяха задържани при операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".
Останалите трима са били освободени незабавно след изтичането на 24-часовото им задържане.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди, че групата се е облагодетелствала "със сериозни суми, които е трябвало да постъпят в бюджета". Групата е била следена, за да се разбере каква точно е схемата и кой участва в нея.
"Издават се разрешителни, като в тях не се упоменава цялото тегло на товара, който се прекарва, с което се ощетява републиканският бюджет и паралелно с това се събирали суми от фирми, като са се договаряли за по-малки цени, а не тези, които са по съответните тарифи от събирането за държавата", каза министърът.
Съдействие за разкриване на корумпираните чиновници са оказали и фирми, които са били въвлечени в корупционната схема.
По информация на вътрешния министър шестимата са се облагодетелствали с огромни суми. "Сериозни са сумите. Само мога да ви кажа, че от последния товар сумата някъде е около 20 хил. лв. Представете си, ако имаше множество товари през месеца - сумата, разбира се, може да достигне огромни размери, и отива в определените служители на тази агенция, но не влизат в републиканския бюджет."

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети