Доцент Мария Грозева се включва в разследването за смъртта на 35-год. пациентка

Даниела Методиева
08.10.2012
размер на текста:

Специалисът по съдебна медицина доцент Мария Грозева ще прави аутопсията на 35-годишната пациентка, починала в събота в общинската болница в Дупница по време на дежурството на д-р Дамов. Това е желанието на нейните близки, а и изискването в подобни случаи, когато има съмнения за проявена лекарска небрежност, е да се заеме хабилитирано лице. Друга основателна причина е и фактът, че един от патоанатомите д-р Димитрина Динкова е от Дупница и с д-р Дамов са бивши колеги от общинската болница. Доцент Мария Грозева ще пристигне в съдебна медицина в Кюстендил в сряда, за когато е насрочена и аутопсията на 35-годишната жена.
Говорителят на Окръжна прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова, която пое случая със смъртта на пациентката обясни, че досъдебното производство е образувано по член 123 ал. 1от Наказателния кодекс за причиняване на смърт поради немарливо изпълнение на занятие.
Дали на д-р Дамов ще му бъде повдигнато обвинение, ще покажат резултатите от множеството експертизи, които вече са назначени. Едната от тях е на кръвната му проба, изпратена в столицата, обясни управителят на общинската болница д-р Любомир Таушански. Ако резултатът и тук се окаже положителен, то на него ще му бъде наложено наказание. Факт е, че пациентката е била в изключително тежко състояние, а комата, в която е изпаднала е в резултат на необратими увреждания, довели до остра бъбречна и чернодборна недостатъчност.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети