Бивш гард на братя Галеви без обвинителен акт за побой на съсед

dennews.bg
31.10.2012
размер на текста:

Прокуратурата в Дупница няма да повдига обвинение срещу бившия гард на братя Галеви Васил Капланов-Каплата за побоя над съсед. Държавното обвинение прекрати досъдебното производство срещу Капланов, тъй като става въпрос за лека телесна повреда и поради тази причина оттук нататък потърпавшият Стоимен Чавдаров ще трябва да търси правата си и евентуално обезщетение като частен тъжител.
До баталната сцена на 18-и август в блок 46 в жк Бистрица в Дупница се стигна заради шумно празненство в апартамента на Стоимен Чавдаров, който за зла своя участ е и съсед на Капланов. Компанията първо се почерпила на парка, където подпийнал вече солидно, битият се спречкал с друг известен с юмрючното си право гард на братя Галеви Николай Радев-Отвертката, но тук боят му се разминал. След това Стоимен Чавдаров организирал приятелите си и всички тръгнали към апартамента му в блок 46, за да продължат купона. Те успели да събудят съседите си, сред които и Васил Капланов-Каплата. Той се опитал на няколко пъти да им направи забележка, но бил посрещнат на нож от домакина. При поредния опит да ги усмири, нервите на Каплата не издържали и бушонирал съседа си. След като Стоимен Чавдаров бе прегледан в спешния център в Дупница, извика полиция и пусна жалба срещу Васил Капланов.
Досъдебното производство срещу Васил Капланов-Каплата бе проверена и от обвинители от Спациализираната прокуратура в София, които пристигнаха в Дупница на проверка и заради досъдебното производство срещу Отвертката заради побоя и потрошената кола на Милена Очкова. Вчера стана ясно, че и Отвертката е оправдан за побоя, но прокуратурата ще му търси отговорност пред съда за потрошената кола на Очкова.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети