В Норвегия променят футбола: 12 играчи в отбор на терена

DenNews.bg
31.10.2012
размер на текста:

Норвежката футболна федерация разглежда налудничава идея да промени правилата на най-великата игра. Бившият национал Хенинг Берг предложил в мачовете, когато единият отбор води с 4 или повече голове, губещият тим да включва на терена още един, допълнителен играч и да заиграят 12 срещу 11. „Така силите ще се изравняват”, смята Берг, който има точно 100 мача за страната си, уточнява Гонг.
"Често ходя да гледам мачове от аматьорските дивизии или детско-юношеските първенства. Много често се срещат напълно неравностойни отбори. Не е забавно да спечелиш със 17:0, а според мене не е забавно и да загубиш с такъв резултат. Целта е да има равностойни срещи", допълва Хенинг Берг.
Бившият му съотборник в националния отбор и сега старши треньор на Аалесунд Киетил Рекдал обаче мисли трезво и не подкрепя подобна идея. "Според мен единственото положително от такава идея е, че още един човек ще играе. Но така пък ще се пречи на по-добрите, реално ние наказваме по-добрите и разрушаваме тези отбори”, смята Рекдал, цитиран от най-тиражния вестник в Норвегия "Верденс Ганг".
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети