Вятър от север ще понижи температурите

dennews.bg
30.10.2012
размер на текста:

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него в страната ще нахлуе студен въздух. Температурите ще са ниски, особено в Северна и по високите полета на Западна България, където максималните ще са едва 6°-11°. В останалата част от страната дневните температури също ще се понижат спрямо вчера и ще са между 12° и 16°. Валежите ще продължат, но вече ще са по-слаби, а от запад ще започнат да спират, облачността над западните райони още преди обяд ще се разкъсва и намалява. Облачно ще се задържи почти през целия ден над Източна България, но до вечерта и там валежите ще спрат, облачността също ще намалее. Над София ще има променлива облачност, по-често значителна сутринта, когато все още е възможно да превалява, вече слаб дъжд. През деня вятърът от северозапад временно ще се усили, по-късно след обяд облачността ще намалее. Максимална температура 9°-10°.
Атмосферното налягане ще се повишава.
В планините ще застудее - дневната температура на 1200 метра ще достигне 5°-6°, на 2000 метра - ще остане под нулата - около минус 2°. Преди обяд валежите и там ще продължат, като над 1800 - 2000 метра ще вали сняг; по високите части на планините в Западна България ще се образува снежна покривка. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до бурен. След обяд облачността от запад ще се разкъса и намалее.
По Черноморието валежите постепенно ще отслабнат, а до вечерта навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса. Вятърът ще е от северозапад - умерен и силен; с него температурите ще се понижат значително. Максималните ще са от 9°-10° по северното крайбрежие до 15°-16° по южното. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнението на морето от 1 до 3 бала.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети