Оправдателни присъди по делото за подкуп от Цонев

DenNews.bg
29.10.2012
размер на текста:

Оправдателни присъди постанови Софийският градски съд по делото за подкуп, водено срещу съдията Петър Сантиров, финансиста Тенчо Попов и ексминистър Николай Цонев. Сантиров и Попов, който е бивш главен секретар на министерството на финансите, бяха арестувани през 2010 г. заедно с бившия министър на отбраната Николай Цонев.
Според обвиненията срещу тримата, 20 000 евро били предложени от бившия министър на отбраната чрез посредничеството на Попов и на съдията в СГС Сантиров, за да бъде осуетено наказателното преследване, образувано и водено срещу Цонев за щети в размер на 120 млн. лв.
Подкупът е бил предлаган на следователя Петьо Петров
На заседанието по делото на 24 октомври прокуратурата поиска седем години лишаване от свобода за подсъдимите Николай Цонев и Тенчо Попов, шест години за подсъдимия Петър Сантиров и глоба от по 15 000 лева за всеки.
Делото срещу тримата ще се запомни и с показния арест на Николай Цонев, който стана изключително известен, след като пресцентърът на полицията разпространи видеоматериал, заснел думите на прокурор Роман Василев към Цонев: "Ти си абсолютен престъпник, на колене!".

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети