Още 4 години затвор за дупнишка лихварка, наръгала полицай с нож

dennews.bg
26.10.2012
размер на текста:

4 години затвор постанови състав на Кюстендилския окръжен съд на дупнишката лихварка Валентина Фролошка, заплашвала с убийство униформените и посегнала 2 пъти с нож и наръгала в корема полицай време на специализирана акция и обиск в дома й в село Червен брег. Майката на Фролошка Йорданка Фролошка получи условна присъда от 3 години заради това, че по време на обиска е оказвала съпротива и отправяни обиди към полицаите.Освен присъдата Валентина Фролошка, която вече излежава друга присъда от година и половина, ще трябва да плати и обезщетение от 7 000 лева на Добромир Стефанов, както и направените от него разноски по делото в размер на 500 лв.
Валентина Фролошка, срещу която все още тече процесът за незаконната лихварска дейност и контрабандна продажба на алкохол и цигари без бандерол, пристигна под конвой от затвора в Сливен. Нейни адвокати бяха известният Марин Марковски, както и адвокатът на братя Галеви и председател на адвокатската колегия в Кюстендил Емил Велинов.
Окръжният прокурор Босачки прочете целия обвинителен акт и всички събрани по делото доказателства за нападението на Фролошка по време на акцията в дома й в село Червен брег на 26-и юни 2010-а година. Преди да посегне с ножа срещу Добромир Стефанов, Фролошка на няколко пъти отправила заплахи срещу униформените с думите „Ще ви заколя”, след което посегнала към кухненския шкаф, и взела в двете си гипсиране от падане дни преди това, по един нож. Тя светкавично нанесла първия удар с дясната ръка в корема на полицая. Металният служебен знак на полицая го спасил от фаталния удар и острието на ножа, но то се отклонило и нанесло прободна рана в областта на корема му. Веднага след първия удар, последвал и втори, насочен отново към корема на полицая, но той успял да парира удара на Фролошка и да я обезоръжи. Колега на ранения полицай успял да я обезоръжи и да отнеме ножа й от лявата ръка, след което веднага била закопчана с белезници.
От заключението на вещите лица стана ясно, че ако двата удара са били нанесени на хора, които нямат реакциите на полицай, преминал през специален курс на обучение за самоотбрана, то ударите са щели да бъдат фатални.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети