„Мафия” пред ВСС

DenNews.bg
25.10.2012
размер на текста:

Слуга ли е прокуратурата на имотната мафия и мафия ли е съдебната система, попитаха протестиращи главния прокурор Борис Велчев пред сградата на Висшия съдебен съвет. Около 10 души, пострадали от измами, освиркаха Велчев и скандираха „Мафия” преди заседанието на новите членове на ВСС днес.
Протестиращите бяха разпънали плакати с надписи „Съдебната система в България мафия ли е?", както и „Велчев, докога ще прикриваш престъпните съдии и прокурори?"
Те подчертаха, че са разговаряли многократно с Борис Велчев, който им обещавал развой на събитията, но до такъв не се е стигнало. Живка Великова, която е загубила апартамента и колата си и са й запорирани сметките, се закани, че няма да се откаже от борбата и дори ще я пренесе в Страсбург.
„С единия крак съм на улицата, дала съм 30 000 лв. за дела, но няма да се откажа, докато виновните не бъдат наказани. Не може безхаберието в Бургаския апелативен район да продължава", казва тя, цитирана от news.bg.
В България има 600 000 преписки, прекратени по давност от прокуратурата, обяви Георги Дражев, председател на сдружение "Антимафия". Според него съществува недосегаемост на магистратите, която ги пази от процесуални действия, пише и btvnews.bg.
"Мафия означава обвързване на престъпността с властта, това е големият проблем на България. Той не е политически проблем, проблемът е в правовата система, няма върховенство на закона", заяви той.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети