Изчезналата Атлантида се крие под Бермудския триъгълник?

DenNews.bg
24.10.2012
размер на текста:

Търсачи на нефт може би намериха отговор не на една, а на две от най-големите мистерии в човечеството-изчезналата Атлантида и мистерията около изчезващите кораби и екипажи в Бермудския триъгълник
Възможно ли е изчезналата Атлантида да се се крие именно във водите на мистериите-този отговор ще занимава световните умове с още по-голяма сила, след като екип канадски учени обявиха, че са открили потънал град край бреговете на Куба.
Снимките, направени от робот, направо спират дъха. На тях се виждат запазени сгради, но не това е най-любопитното. Защото в подводния град има четири пирамиди, точни копия на египетските ... и дори статуя, която наподобява изключително на сфинкса.
Не само любителите на мистериите, но и самите учени асоциират откритият град с с Атлантида, легендарният континент, изчезнал преди 10 000 години, пише 24chasa.bg, позовавайки се на plenglish.com.


Според ръководителите на подводните изследвания Пол Вейнзиг и Паулин Залитски селището е на поне 1500-2000 години. Те предполагат, че са попаднали на непозната до този момент места индианска култура. Все още обаче нямат обяснение, защо тези останки се намират на дъното на океана.
Двамата са убедени, че няма как намереното да е дело на природата, а най-вероятната причина града да се е озовал под водата са тектонските размествания в участъка.
Всъщност учените попадат за първи път на необичайното откритие още преди 10 г. Тогава сонарите им, с които търсят подводни находища на газ и петрол, и потънали кораби по поръчка на кубинското правителство, засичат необичайната композиция от камъни.
„Това е дело на човешка ръка. Установихме, че тектонската дейност е силна в района и градът продължава да пропада на все по-голяма дълбочина. Но все още има редица въпроси”, казва Паулин.
Интересно е, че постройките и пирамидите изглежда са изградени от гранит, който обаче е чужд за тази част на света.
В тези зони има варовик, а най-близкото място, където има гранит е Мексико.
Подводните течения в района са много силни и затрудняват прочуванията, но не и „раждането” на теории, като тази, че двамата учени смятат, че има вероятност подводният град да се е оказал там, където е в момента, след удар на комета и силно цунами.
Екипът на учените влезе във вестниците с откритието на боен американски кораб, потопен при мистериозни обстоятелства през 1898 г. в същия район.