Бадминтонистки от Дупница трети на Държавното в Хасково

Константин Соколов
23.10.2012
размер на текста:

Бадминтонистките на дупнишкия клуб Победа се наредиха на трето място на Държавното отборно първенство във възрастова група до 13 години. На състезанието в Хасково тимовете бяха разделени в 4 предварителни групи, като в тази фаза момичетата на Юлиана Стойкова бяха убедителни срещу отборите от Панагюрище и Севлиево и ги победиха с по 5:0. В първия си мач от финалната четворка Рая Шаламанова, Цветелина Цветкова, Даниела Димчова, Елена Бонева и Кристин Малашевска отстъпиха с 2:3 от Хасково. След това дупничанки надделяха със същия резултат над представителите на Горна Оряховица, а в последната среща отстъпиха отново оспорвано с 2:3 от отбора на Стара Загора.


В крайна сметка първото място и титлата спечели Стара Загора, втори се наредиха бадминтонистките от Хасково и на трета позиция – състезателките от Дупница. Тимът от Горна Оряховица, който според специалисти е бил най-добре комплектован, се задоволи с 4-ото място.
„Състезанието беше много оспорвано, като до последната точка не беше ясен изходът от срещите. Направихме известни размествания в нашия състав, но моите момичета играха много силно, независимо че две от тях са само на 9 години. Яд ни е, че не успяхме да се класираме на първо място, но важното е, че играем добре”, коментира треньорката Юлиана Стойкова.
На 27 октомври (събота) състезателките на клуб Победа ще гонят победа на Държавното отборно първенство при 11-годишните, което ще се състои в Стара Загора.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети