Пловдивчанин уби на място 83-годишна пешеходка на Е-79

DenNews.bg
23.10.2012
размер на текста:

83-годишна жена от Мурсалево е зверски прегазена рано тази сутрин, докато пресичала главен път Е-79.
Старицата е загинала на място, пометена от автомобил „Форд”, управляван от 60-годишен мъж от Пловдив, който пътувал със семейството си в посока Благоевград.
Според очевидци, автомобилът се е движил със скорост над допустимата в участъка-50 км/ч, а ударът е бил толкова силен, че тялото на жената е изхвърчало на метри.
Загиналата Славка Шушкова е пресичала в участък, където няма пешеходна пътека, но въпреки това там ежедневно пресичат десетки хора от селото и преминаващи, тъй като там е най-лесната връзка за жп гарата и заведенията на главния път.
Местни припомнят, че на същото място, пак по тъмно рано сутрин, преди години е прегазена 32-годишна жена от Мурсалево, която оставя две сирачета. Младата жена отново е убита от шофьор от Пловдив.
Повече от 3 г. в село Мурсалево има полицейска камера, която засича всички нарушители и повечето шофьори се съобразяват и шофират внимателно. В случая обаче най-вероятно шофьорът от Пловдив не е знаел за камерата и не се е съобразил с ограниченията и табелите, че главният път преминава в населено място.
Направеният тест за употреба на алкохол на шофьора е дал отрицателен резултат. Взета му е и кръвна проба. Трупът на възрастната жена е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Работата по случая продължава РУП Рила.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети