Златни медали за Гладиатор от турнира в Белград

Константин Соколов
22.10.2012
размер на текста:

Два златни и един бронзов медал спечелиха таекуондистите на СК Гладиатор от турнир клас А, провел се в Белград. Състезанието в сръбската столица, което е едно от най-силните в света, събра участници от цели 30 страни.
На най-високото стъпало на почетната стълбичка се качиха Мариела Миланова (категория до 29 кг) и Ивона Цинцарска (33 кг), въпреки че и двете дупнишки състезателки са дебютантки на подобен турнир. Мариела и Ивона постигнаха по 3 победи и безапалационно грабнаха златните отличия.
Бронзов медал пък спечели Теодор Георгиев в надпреварата при мъжете. В категория до 74 килограма Георгиев записа 3 победи, а на полуфинала отстъпи в оспорван двубой с една точка разлика от представител на домакините от Сърбия.
Луиза Захариева, която е една от най-големите надежди в отбора, воден от Христо Михалчев, остана без медал, въпреки че бе отлично подготвена за турнира. Луиза прегоря в най-важната си среща, което я раздели от място на почетната стълбичка. Други двама таланти на Гладиатор – Валентин Крумов и Стефан Самарджиев също бяха близо до значим успех, но малко не им достигна да спечелят отличие. В категория до 78 кг при юношите Крумов отстъпи от хърватин след златна точка. Стефан Самарджиев пък бе поставен под номер 1 в своята категория, но шансът не бе на негова страна и загуби от представител на Иран.
В средата на идния месец възпитаниците на треньора Христо Михалчев отново ще участват на турнир от клас А, който ще се състои в Загреб, Хърватска.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети