30 дупнишки майки излязоха на протест в името на бъдещето ни

Даниела Методиева
22.10.2012
размер на текста:

30 майки от Дупница се включиха към националния протест с искания за по-високи надбавки и майчинство. В уговорения час пред Дома на техниката точно в 12 ч. дойдоха и първите протестиращи, като в следващите 3 часа се бяха разбрали да стоят на смени, тъй като малчуганите започнаха да им напомнят, че идва времето за обяд и следобеден сън.
Майките от Дупница, излезли на протеста днес обясниха, че са координирали действията помежду си основно чрез Фейсбук и Скайп. А това, че 240-те лева, които им дава държавата за майчинство всички майки единодушно определиха като подигравка с тях и децата им.

Защото тази сума, която едва стига за памперси и храна, за тях е едно безотговорно отношение от страна на управляващите.  Може би това бе и причината кметът на Дупница Методи Чимев, който е от ГЕРБ, да им разреши протеста, но не пред сградата на общината. Ако детето им се разболее, то цените на лекарствата са такива, че при най-безобидната хрема отиват към 50 лв.
Докато майките от Дупница протестираха мирно и кротко, тези от столицата размахаха памперси пред Народното събрание.


Докато майките недоволстваха, някои от малчуганите използваха момента, за да се запознаят.
В столицата майки с колички се събраха пред сградата на НС, предаде репортер на БГНЕС.
Протестиращите майки подчертаха, че никой от никоя политическа сила не се е свързал с тях във връзка с протеста. Те обявиха, че ще продължат да изразяват недоволството си с протестни действия, докато бъдат чути. Ще изчакат реакцията на управляващите до два дни, след което ще преценят как да продължат да протестират. Част от майките размахват памперси. Една от тях заяви, че са имали идея заедно да накърмят децата си в знак на протест пред сградата на парламента.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети