Разбиха още една група за данъчни измами

DenNews.bg
20.10.2012
размер на текста:

Служители на ГДБОП задържаха престъпна група за данъчни измами. Членовете й ощетили държавния бюджет с близо 6 млн. лева.
Престъпна група е задържана при операция, проведена на територията на София и Монтана. В резултат на полицейските действия е неутрализирана престъпна дейност, свързана с данъчни измами, при която нанесените на държавния бюджет щети са за около 5 825 000 лева.
В процеса на разследване е изяснено, че организираната престъпна група е изградила схема с участието на “липсващи търговци”, “буфери” и “брокери” и така е избягвано плащането на данъчни задължения в особено големи размери. Антимафиотите в Монтана образували досъдебно производство, под наблюдението на Специализираната прокуратура.
В хода на работата по случая разследващите достигнали до шестима основни „играчи” в престъпната схема – Й.Г./63 г./, Л.К./58 г./, с регистрации в МВР за множество документни измами, П.П./41г./, регистриран за кражби и измами,43-годишната С.И. /43 г./, Н.Г. /25 г./, всичките от Монтана и Е.Я./55 г./ от София, криминално проявен за документно престъпление. Те работели по добре известен механизъм – представляват дружества, регистрирани на социално слаби или пък на тяхно име, след което фирмите биват прехвърлени на малоимотни или временно преустановяват дейността си, като същевременно се пререгистрират на други данъчни адреси в страната.
Членовете на групата използвали участието на “липсващи търговци”, “буфери” и “брокери”, вписване на неверни данни в подадените декларации и приспадане или невнасяне на неследващ данъчен кредит и избягвали плащането на данъчни задължения.
При претърсванията на 14 адреса – офиси и жилища, са иззети много счетоводни документи, компютърни конфигурации, печати, флаш – памети, големи суми пари, приготвени за разплащане на поредни „фиктивни сделки” и други веществени доказателства.
Работата за документирането на престъпната дейност на групата продължава.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети