Млади дупнишки рокаджии се борят за голямата награда в конкурса „Голямо междучасие”

dennews.bg
02.10.2012
размер на текста:

Една от групите на Рок Академия – Дупница - Voltage се борят за голямата награда в тазгодишното издание на конкурса „Голямо междучасие”. Той се организира за четвърта поредна година от група D2. Призът е запис и продуциране на собствена авторска песен.
Voltage събра 1015 гласа и зае 4-то място сред петте тазгодишни победители с песента си „Мога и сам” в онлайн гласуване, провело се от 15 до 30 септември. Конкурсът през 2012 година бе за ученически младежки рок банди от 1 до 12 клас, които трябваше да представят своя песен на български език. В състезанието се включиха 18 ученически групи от цялата страна. Почти 8 000 гласа определиха групите, които ще участват на финалния концерт, който ще определи тазгодишния победител. Безплатният концерт ще се проведе на 6 октомври – събота – в Black Gold Park – София.
Voltage спечелиха и трето място за изпълнение във второто издание на международния фестивал Let’s rock it, провел се на 22 и 23 септември в Добрич. Фестивалът се организира от МГЕРБ – Добрич под патронажа на министър Свилен Нейков. Той има две конкурсни линии – за най-добра авторска песен и за най-добро изпълнение. Професионалното жури на състезанието се председателства от Иван Лечев. Целта на фестивала е да подпомогне професионалното и творческо развитие на младите български рок групи чрез изява и състезание, контакт с изявени професионалисти и журналисти в областта на рок музиката, обмяна на идеи и контакти със съмишленици и шанс участниците да бъдат забелязани от музикалния бизнес. Повече за фестивала и всички класирания можете да видите на: http://www.letsrockit.org
Рок Академия – Дупница е създадена с помощта на фондация „Спасете децата”, Малмьо – Швеция и се управлява от сдружение „Партньори – Дупница”. Тя дава възможност на младежи от 14 до 22 години от Дупница да развиват и представят таланта си в областта на рок музиката вече шеста поредна година.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети