Всички обичат Стилиян Петров

DenNews.bg
19.10.2012
размер на текста:

Съотборникът на Димитър Бербатов във Фулъм Стив Сидуел се изказа ласкаво и вдъхна кураж на българския капитан Стилиян Петров, който се бори с тежко заболяване. Сидуел, който игра заедно със Стенли в Астън Вила, призна в интервю за London Evening Standard, че дори е обмислял дали да продължи с футболната си кариера миналата година, когато получи усложнения след операция на херния. Той обаче добавя, че винаги има някой, който се чувства по-зле.
„Болестта на Стан поставя всичко в друга перспектива. Това, през което минах миналия сезон, дори не се доближава до подобен проблем“, казва Сидуел за Стилиян, който в момента е в ремисия от коварното заболяване.
„Помня телефонното обаждане, което получих, когато Стилиян бе диагностициран за първи път. Играех голф и напуснах игрището. Не можах да продължа. А докато не се запознаеш със Стан, не можеш да знаеш какъв джентълмен е. Всички го обичат. Когато разбрах за болестта, предположих, че телефонът му ще прегрява, затова му писах съобщение. Пожелах му всичко най-хубаво и да се обади, ако има нужда от нещо. Той ми върна: „Ще го победя“, припомни си Стив Сидуел. „Такъв човек е Стан. Той е силен характер. Ще преодолее заболяването“, добавя халфът, цитиран от Гонг.
Стив Сидуел вероятно ще играе за Фулъм срещу Астън Вила този уикенд в мача между двата тима от Висшата лига. Димитър Бербатов ще е титуляр за „котиджърс”.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети