Къде е първата дама на Северна Корея?!

DenNews.bg
17.10.2012
размер на текста:

Сол Джу предпочита брошките пред задължителната значка с лика на съпруга си.

Изчезването на съпругата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун хвърли в размисъл целия свят. Къде може да е първата дама и защо не се появява? Отговорите варират от това, че Сол Джу е наказана, защото не носела значка с лика на лидера, което е задължително в страната до възможността да бъде крита, защото е бременна, пише британският в. "Дейли Телеграф", цитиран от 24chasa.bg.
Бившата певица беше официално представена като съпруга на Ким Чен Ун през юли.
Първоначално държавните медии в страната не пропускаха възможност да покажат новата първа дама на режима и през юли тя беше заснета на гала вечеря, облечена в черен костюм и с чанта на „Шанел". Този стайлинг обаче е нетипичен за жените в Корея и това бе прието твърде остро от обществото.
Обикновено от севернокорейските дами се очаква да носят поли или невзрачни работнически дрехи в сиво или кафяво. Вероятно обаче тя е стигнала твърде далеч, като заменила значката с лика на Ким Ир Сен с по-женствени брошки на цветя.
Южнокорейски медии съобщават, че Сол Джу не е виждана на публични места от 40 дни, което неизбежно породи слухове за съдбата й. Коментирайки, че на снимките тя не носи толкова важната значка с образа на Ким Ир Сен, сайтът NK News предполага, че модният й избор "може да е подразнил някои от по-старите и консервативни фигури в ръководството".
Друг сайт твърди, че високопоставени членове на управляващата Работническа партия я обвинили в "липса на отдаденост към династията Ким" и заявили, че това е "напълно неприемливо и ще има последици".
Аналитици предполагат, че новото ръководство опитва да смекчи образа си сред обществото и да повиши жизнения стандарт, въпреки че според тях, ако високопоставен член на режима не показва дължимата почит към основателя на държавата, това може да заплаши структурното единство на режима.
Други версии пък твърдят, че първата дама се крие от хорските погледи, защото е бременна.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети