Скандално! Пречиствателната на Дупница чезне за скрап

Десислава Панайотова-Янкова
17.10.2012
размер на текста:

Тонове съоръжения и оборудване са изчезнали от недовършената пречиствателна за питейни води на Дупница в рамките на месеци. От разположената над село Самораново станция са изкъртени метални врати и прозорци, вече ги няма и железните порти, част от металната ограда липсва, а друга е подготвена за изнасяне, като е отрязана в основата си.
Според запознати щетите са за милиони левове, но не това е най-голямата трагедия. Трагедията „спи” в огромните дупки по подовете, метални парчета, оставени след грубото рязане, за да бъде откраднато, висят от външната и вътрешната страна на сградите. Каналите, които е трябвало да пречистват механично питейните води на Дупница и Бобов дол, са пълни със застояла вода и могат да удавят не само дете, но и възрастен.
Достъпът да комплекса е свободен. Няма охрана, няма порти и ограда, а сградите са близо над селото в примамлива за разходки и игра местност.
А за това, че безотговорността може да се плати с най-висока цена е доказателство фатален инцидент от преди 6 месеца.
В трафопоста, който се намира зад границите на пречиствателната станция, смъртта си намира младеж от Дупница. Трафопостът и днес зее необезопасен, като вратата му е отворена, а кражбите вече са оголили напълно и най-елементарната му защита-външната ограда е демонтирана.


Вижте повече в рубриката ОБЩЕСТВО
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети