До месец става ясно ще има ли нов терен за депото в Дупница

dennews.bg
17.10.2012
размер на текста:

До месец ще стане ясно дали ще има нов терен за реализиране на проекта за депото за неопасни битови отпадъци в община Дупница. Това стана ясно по време на среща днес между представители на Инициативния комитет против проекта за изграждане на депо в землището на село Джерман и местната управа.
Днес стана ясно, че предложения до РИОЗ-Перник ще бъдат направени за терен над пресевната в северната част на Дупница, където са землищата на града и село Самораново. Друг терен е в района на бившите казарми в Тополница, между селата Блатино и Пиперево, както и в село Яхиново.
Още един вариант, който е много спорен, е за изграждане на депото в землището на село Крайни дол, но тъй като там е вилна зона, по всяка вероятност той ще отпадне. Засега като евентуален нов терен се очертава този над пресевната над Дупница. До 30 дни експертите от РИОЗ-Перник трябва да се произнесат дали предложените нови терени биха могли да бъдат използвани за реализиране на проекта на община Дупница.
Борислав Тасков от Инициативния комитет в село Джерман обясни, че и неговото и на останалите членове мнение е, че докато не видят черно на бяло да се започне работа на нов терен, няма да повярват, че е възможно местното ръководство да промени проекта си.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети