Разбиха мрежа за платен секс с ученички

DenNews.bg
16.10.2012
размер на текста:

Трима мъже и една жена са задържани по подозрение, че са организирали мрежа за набиране и предлагане на ученички за платен секс, информират от Пресцентъра на МВР.
По информация на 24chasa.bg арестуваният за лидер на групата е 50-годишният Валентин Донев- Капона, брат на разследвания за имотни измами Здравко Донев.
Като съучастници на Капона са задържани Пламен Дачев - Габъра от Бургас и сливенското семейство Данчо и Венцислава Желязкови. Именно дамата в компанията се е занимавала с набирането на кандидатки да припечелват допълнителни доходи, а останалите двама мъже са превозвали момичетата по адреси и са изпълнявали и функцията на охранители. Венцислава не криела от кандидатките за какво ги наема.
Установени са 5 непълнолетни момичета, които продавали телата си. Ученичките работели през деня, без родителите им да предполагат с какво се занимават. Момичетата били наясно с бъдещите си задължения, те постъпвали на „работа” с уговорката заработеното от тях да се дели наполовина. На по-късен етап обаче процентите се променяли, за да достигнат до 70 % за сутеньора и 30 % за компаньонките.
До момента пред съдия са разпитани 18 свидетелки (на възраст между 15 и 25 години), като пет от момичетата са непълнолетни. По техни сведения „работили” в импровизирани клубове в централната част на Бургас. През летния сезон били настанявани в квартири и упражнявали дейността си и в къмпинг край Созопол. За час стандартна услуга тарифата им била 100 лв. В цената не влизали транспортните разходи и наемът за предоставеното помещение. За половин час «нежна компания» тарифата падала на 60 лв., а «промопакетът» за сезона бил – 400 лв. за 6 часа. Някои от тях употребявали марихуана, за да бъдат по-отстъпчиви пред желанията на клиентите.
При проведените от служителите на отдели «Борба с организираната престъпност» претърсвания на жилищата, ползвани от четиримата задържани, са иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, компютърни конфигурации с материали с порнографско съдържание, визитки на момичета на повикване, сексуални артикули и наркотични вещества.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети