EVN съчувства за взривения блок, още няма да вади кеш за щетите

DenNews.bg
16.10.2012
размер на текста:

Електроразпределителното дружество EVN изрази съчувствие на пострадалите от взрива в трафопост, разположен в жилищен блок в Бургас, но за момента не поема отговорност за тежкия инцидент, по чудо разминал се с жертви и пострадали.
Компанията ще разследва експлозията паралелно с полицията и би изплатила обезщетение за огромните щети, само ако бъде доказано, че взрива е по нейна вина, става ясно от официална позиция на компанията.
Мощен взрив разруши напълно два апартамента и нанесе сериозни щети на цял жилищен блок в Бургас, на чиито партер се помещава трафопост на EVN. Изкъртени са стени, а взривната вълна е преобърнала паркиран на улицата микробус.
Взривът е предшестван от авария, станала към полунощ. След прекъсване на тока в трафопоста са работили двама служители на компанията. Към 3 часа в сградата е усетен пушек, което е спасило хората, защото димът ги събудил и те успели да напуснат апартаментите си преди разрушителната експлозия, станала към 3 часа.
В най-голяма опасност са били семейство с две деца. Те са се спасили само благодарение на това, че бащата ги извел от детската стая, която се намирала точно над трафопоста. Мъжът е ранен, има и други леко пострадали от живеещите в блока.
От EVN опровергаха съмненията на съседите от сградата, че единият от аварийните работници е бил във видимо неадекватно състояние, като от компанията са категорични, че работниците не са били пияни.
Кметът на Бургас Димитър Николов разпореди проверки на всички трафопостове, разположени в жилищни сгради.
Хората няма да се върнат по домовете си, докато не бъде категорично установено, че няма опасност от срутвания.
Общината има готовност да ги настани във временни жилища.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети