Двама нападатели, един виновен за смъртта на психично болната Севиля

DenNews.bg
15.10.2012
размер на текста:

С един осъден приключи делото за убийството на 19-годишната Севиля Райчева, болното от шизофрения момиче, което бе жестоко заклано в дома си в столицата, заради 10 грама злато.
Подсъдими по делото са учениците Антон Ангелов и Янка Младенова. Ефективна присъда от 10 г. затвор получи Антон, докато Янка бе освободена още в края на днешното съдебно заседание с мярка „подписка”.
Софийски градски съд осъди Антон да изплати и 100 000 лв. кръвнина на родителите на Севиля.
Преди съдебното решение, прокуратурата поиска максимално наказание за двамата обвиняеми от по 12 г. затвор.
Адвокатите на Антон и Янка поискаха те да бъдат оправдани напълно, тъй като по доказателствата по делото били косвени, а не преки. Адвокатите намериха и противоречия в приетите съдебно-медицински експертизи относно причината за смъртта на Севиля, пише news.bg.
На днешното заседание бяха приети заключенията на последните две експертизи. Според една от тях безспорно установено е наличието на кръв на единия от подсъдимите Антон Ангелов по блузата и якето на Севиля.
Кръв на момичето има по бикини, чорапи, дамски дънки, парче плат и бяла кърпа. Вероятността тази кръв да не е нейна е едно към 58 милиарда.
Съдебно-медицинската експертиза потвърди, че Севиля е починала вследствие на множество прободни и порезни наранявания, които са довели до масивна кръвозагуба. Смъртта не е настъпила веднага или в кратък период от време след това, като жертвата е могла да прави опити за съпротива, които обаче са били със сравнително бърза затихваща интензивност, се казва още в експертизата.
В същото време обаче Севиля е осъзнавала случващото се и е изпитвала ужасяваща мъка, болка и страдание.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети